Home / הים השחור / טרבזון – אנשובי, שקדים ותה מהים השחור
טרפזון, אוזונגול צילום: İhsan Deniz Kılıçoğlu

טרבזון – אנשובי, שקדים ותה מהים השחור

עיר לחופו של הים השחור בצפון מזרח טורקיה והיא הבירה של פרובינציית טרבזון. העיר ממוקמת על דרך המשי, והפכה לכור היתוך של דתות, שפות, תרבות במשך מאות שנים וכן היוותה שער מסחרי לאירן בדרום מזרח לקווקז לצפון מזרח. סוחרי ונציה וגנואה ביקרו בעיר בימי הביניים ומכרו משי, פשתן ואריגים מצמר. בשל חשיבותו של המפרץ שלה הפכה העיר לנקודת מוקד למסחר עם איראן והקווקז. בשנת 2011 היו בעיר 1,254,350 תושבים.
העיר עברה מיד ליד בתקופות שונות בשל חשיבותה האסטרטגית.

טרפזון, אוזונגול צילום: İhsan Deniz Kılıçoğlu
טרפזון, אוזונגול צילום: İhsan Deniz Kılıçoğlu

אוכלוסיית העיר מונה 234,063 תושבים, נכון לשנת 2010.
בתקופת השלטון העותומני היו בעיר סוחרים עשירים ולמיעוט הנוצרי עדיין הייתה השפעה תרבותית.
ב-1901 נמל העיר נכבש על ידי האנגלים. העיר הייתה אתר מרכזי בו נערכו קרבות בין העותומנים לרוסים במערכה על הקווקז בתקופת מלחמת העולם הראשונה. לעיר נגרם נזק חמור על ידי הרוסים. הרוסים אסרו על המוסלמים להתפלל במסגד והכריחו אותם לעזוב את העיר, ואילו את הארמנים הטביעו בים השחור.
חוזה לוזאן החזיר את השליטה על טרבזון לטורקים בשנת 1923. בתקופת מלחמת העולם השנייה הים השחור הפך לאזור מלחמה והיצוא החשוב של טרבזון טבק ושקדים נעצר, ורמת החיים של התושבים ירדה. טרבזון מתפתחת לאט בהשוואה למערב ודרום מערב טורקיה.
טרבזון מפורסמת באנשובי שלה המכונה חמסי, שהוא האוכל המרכזי בהרבה מסעדות בעיר. היצוא המרכזי של טרבזון הוא שקדים ותה. הדור המבוגר עדיין מדבר בשפה היוונית של הים השחור.

אודות אייל פרץ